Voeding en adviesDe juiste en beste voeding voor je kitten, volwassen- en senior kat


Uitgebalanceerd kwaliteitsvoer zorgt ervoor dat je kat gezond en fit blijft. Voer dat past bij:

 • de leeftijd van je kat;
 • het ras;
 • de bewegingsstijl;
 • wel of niet gesteriliseerd of gecastreerd;
 • de aanleg voor klachten.

Wij werken samen met de beste voederfabrikanten. Al ons voer is nagenoeg 100% natuurlijk. We hebben droogvoer, natvoer, maar ook diepvries vers vlees. 
Voeding voor je kitten

 

Een kitten van een grote Noorse boskat heeft een andere voedingsbehoefte dan bijvoorbeeld een kleine Rex.

We bieden droog- en natvoer van de volgende voerspecialisten: Prins, Pro plan en Lara. Het voer van Prins is speciaal voor kittens vanaf 4 weken. Deze voeding bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede en gelijkmatige opgroei, een glanzende vacht en een gezonde weerstand en darmflora.

We adviseren je graag over de juiste en beste voeding voor jouw kitten.

 Je bent hiervoor van harte welkom in onze winkel!


  

Voeding voor je volwassen kat

 

Een kat is volwassen vanaf 1 jaar. Vanaf dan worden er geen nieuwe lichaamscellen meer aangemaakt voor de groei, maar uitsluitend ter vervanging van oude lichaamscellen. Welke voeding het meest geschikt is voor je volwassen kat is afhankelijk van verschillende factoren.

Enkele voorbeelden:

 • Is je kat gesteriliseerd of gecastreerd? Zo ja, dan neigt je poes of kater vaker naar overgewicht. We hebben hier een aantal voerlijnen voor.
 • Is je kat erg actief dan is er een risico op ondervoeding. We hebben speciale voeding met een hoog vetgehalte voor actieve katten. Extra eiwitten zorgen voor de groei, het behoud van spiermassa en een goede spierconditie.
 • Leeft je kat uitsluitend binnen? Dan is je kat vaak wat minder actief. Speciale voeding die sneller een verzadigd gevoel geeft, is dan een goede keuze.
 • Heb je een gevoelige volwassen kat, bijvoorbeeld door ziekte, een operatie, angst of stress dan kan zijn weerstand worden verlaagd. Voeding met onder andere kruidenextracten ondersteunt het immuunsysteem.

Welke voeding je kat ook nodig heeft, we geven je deskundig en eerlijk advies en hebben de beste producten voor zijn gezondheid en welzijn.

 


Voeding voor seniorkatten

 

Vanaf 7 jaar is een kat ‘senior’. Dat zie je vaak niet aan de buitenkant, maar toch worden zijn voedingsbehoeftes anders. Een kater leeft gemiddeld 13 tot 15 jaar. Een poes wordt meestal 2 jaar ouder. Gecastreerde of gesteriliseerde katten kunnen gemakkelijk 20 jaar worden.

De juiste voeding houdt het gewicht van oudere katten gezond, ondersteunt het immuunsysteem en zorgt voor soepele gewrichten en spieren. Oudere katten hebben een grotere kans op nierproblemen, diabetes en andere ‘ouderdomskwaaltjes’. Hiervoor hebben we speciale voeding van Prins, Lara, en Royal Canin. Vraag ernaar in onze winkel en we adviseren je welke voedingslijn optimaal is voor je seniorkat! 


Onze voedingstips voor seniorkatten:

 • Wil je overstappen op ander voer? Doe dit dan geleidelijk gedurende een week. Meng steeds meer nieuw voer door een kleinere portie van het oude voer. Zo went je kat aan de nieuwe smaak.
 • Weeg je kat regelmatig en pas indien nodig de hoeveelheid en het soort voer aan. Je kunt dit ook doen in onze winkel op onze speciale weegschaal.
 • We bekijken graag met je welke voermethode het best is voor je kat. Gedurende de hele dag aanbieden, op een vaste tijd of het altijd klaar laten staan.
 • Oudere katten drinken vaak te weinig. Zorg dat er altijd vers water klaar staat voor je oudere kat, op meerdere plekken. Te weinig drinken kan veel problemen geven.
 • Geef geen tafelrestjes aan je kat.
 • Geef niet te veel kattensnacks, hierdoor kan je kat snel te dik worden als ze door ouderdom minder beweegt. Het verstoort ook de voedingsbalans.Dieetvoeding voor katten bij vachtproblemen, haarballen, blaasgruis en diabetes

Sommige katten hebben speciale voeding nodig. Denk aan voeding om vacht- of huidproblemen te verhelpen. Maar ook aan overgewicht of obesitas, het verhelpen van jeuk of een haarbal en het voorkomen van tandplak of tandsteen. Diabetes en diarree zijn veelvoorkomende problemen die met de juiste voeding kunnen worden verholpen of verminderd.

Welke dieetvoeding je kitten of kat ook nodig heeft, we geven je vrijblijvend, deskundig advies. 
Kennis en "eerlijk" advies!

 Hier vind je alles voor je huisdier.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram